Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki avanto

Toimintaympäristö

Oivangin tilat ja alue – turvallisen tekemisen ja toiminnan paikka ”Oivanki on ihmisen kokoinen paikka”

Oivangin nuorisokeskus sijaitsee  17 kilometrin päässä Kuusamon keskustasta. Ouluun matkaa on n. 230 km, Rovaniemelle 180 km ja Kajaaniin 260 km. Jyväskylään matkaa tulee 560 km ja Helsinkiin hieman yli 800 km. Keskus sijaitsee kauniilla mäntykankaalla pienen Elijärven rannalla.

Oivangin ulkotilat on suunniteltu niin vapaa-ajan viettoon kuin ohjelmien järjestämiseen. Erilaiset toimintapisteet ovat vieraiden käytössä, jalkapallon, koripallon tai tenniksen lomassa voit pelata mini- tai frisbeegolfia. Talvella lähialueet muuttuvat hiihtomaaksi ja kelien salliessa voi kokeilla myös curlingia. Keväällä lintutornista voi tarkkailla vaikka muuttavia joutsenia. Jäiden lähdettyä pääsee kalaan. Esteettömyys on ollut yksi alueen suunnitteluperiaate. Pyörätuolilla pääsee niin lintutorniin kuin kalastuslaiturille!

Oivangista on hyvät retkeilyreitit moneen suuntaan. Suosittu reitti vie Kuusamon Tropiikkiin, kylpylään. Reitit palvelevat niin Oivangin vieraita, muita matkailijoita kuin paikallista väestöä. Kanootilla pääsee lähijärville, kuiva kangasmaasto suosii myös lenkkeilijää ja maastopyöräilijää. Talvella oman 5 km ladun lisäksi käytössä on Kuusamon latuverkosto. Oivangin oppaat vievät myös näkemään ja kokemaan Kuusamon upeita luonnonnähtävyyksiä. Oulangan kansallispuistossa käydään ihailemassa Kiutakönkään putousta ja oppimassa puiston luonnosta, Kitkajoella lasketaan koskea ammattikippareiden ohjaamina, huskeilla ja poroilla ajetaan turvallisilla ja hoidetuilla reiteillä lumisissa maisemissa ja vaelluksilla opas ohjaa liikkumaan luonnossa luonnon ja turvallisuuden ehdoilla.

Toiminnan turvallisuus on Oivangissa eritysen tärkeää ja turvallisuusasiat on otettu hyvin huomioon niin toimintaympäristössä kuin varusteissakin, sekä Oivangin pihapiirissä että Kuusamon ympäristössä toteutetuissa ohjelmapalveluissa.